סקר סיכונים אבטחת מידע והחשיבות שלו
אחת המטרות של סקר סיכונים יכולה להיות שיפור אבטחת המידע בארגון. בשביל לשפר את אבטחת המידע בארגון, צריך קודם כל לדעת איזה סיכונים מאיימים עליה. לאחר מכן, משתמשים בכלים שונים של סקר סיכונים אבטחת מידע על מנת להסיק מסקנות אופרטיביות. על בסיס המסקנות הללו, כל ארגון יכול לשפר את נושא אבטחת המידע על מנת להגן על מידע רגיש, על המוצרים והשירותים וכמובן גם על העובדים והלקוחות שלו.
התדירות של סקר סיכונים אבטחת מידע נקבעת על פי הצרכים של כל ארגון בנפרד. ככל שהרגישות של הארגון גבוהה יותר, כך נדרשת תדירות גבוהה של סקר סיכונים אבטחת מידע. במידת הצורך, אפשר גם להתייעץ עם חברת אבטחה ולתאם סקר סיכונים רחב – כזה שכולל בתוכו גם את הנושא של אבטחת מידע אך גם ניסיון לחשוף עוד נקודות תורפה בטיחותיות שעלולות למנוע מהארגון לממש את המטרות שלו בטווח הקצר והארוך.

איך מבצעים סקר סיכונים אבטחת מידע?
שילוב בין כלים שונים מאפשר לנצל את היתרונות של סקר סיכונים אבטחת מידע מקצועי ואמין ולהפיק מתוכו מידע אמין. אם רוצים ליהנות מהיתרונות הללו, צריך למשל לפנות אל חברה מקצועית שמתמחה באבטחה בכלל ובאבטחת מידע בפרט. לאחר מכן, כדאי לבדוק כמה שנות ניסיון יש לחברה והאם היא מלווה את הלקוחות גם בשלבים של פיצוח הפתרונות לסיכוני האבטחה הקיימים.
במילים אחרות, סקר סיכונים גם עוזר לברר ולבדוק מה המצב הקיים – אך גם להחליט מה אפשר לעשות על מנת לשפר אותו. בשביל לשפר את אבטחת המידע, חושפים את הסיכונים הקיימים ומוצאים עבורם מערכות הגנה רלוונטיות. לאחר מכן, ניתן גם להטמיע עקרונות אבטחה מתקדמים יותר עבור כלל הארגון.